faq

Hieronder staan antwoorden op de meest gestelde vragen.
Neem voor overige vragen contact op.

Levertijd & verzending

Hoe snel ontvang ik de proeven van de opmaak?
Na ontvangst van je selectie foto’s zullen we binnen 1 a 1,5 week de vormgeving maken.
Hiervan ontvang je digitale proeven ter controle.
Wat is de productietijd van het trouwalbum?
Na jouw goedkeuring op de digitale proeven en ontvangst van het resterende bedrag wordt het trouwalbum in productie genomen. Het trouwalbum wordt met grote zorg geproduceerd, door de boekbinder met de hand genaaid gebonden en zorgvuldig gecontroleerd. Dit proces duurt ongeveer 4 weken.
Wat zijn de verzendkosten?
Het trouwalbum wordt gratis verzonden met DHL
Diefstal, verlies of beschadiging tijdens verzending
Het trouwalbum wordt verzonden als verzekerd pakket en is hiermee beschermd tegen verlies, diefstal of beschadiging.
Dropshipmentlevering
Indien gewenst dan kun je het album in een merkloze verpakking op een ander adres laten afleveren. Geef dit aan in het opmerkingenveld van het bestelformulier indien je dit wenst.

Annulering, retour en garantie

Kan ik de bestelling annuleren?
Je kunt de bestelling kosteloos annuleren zolang je de foto’s nog niet naar ons verzonden hebt. De aanbetaling van € 75,- zullen wij dan terugstorten. Nadat wij de foto’s hebben ontvangen gaan we met de vormgeving aan de slag. Je kunt hierna de order nog wel annuleren echter de aanbetaling wordt dan niet teruggestort.
Wat houdt de tevredenheidsgarantie in?
Mocht onverhoopt de grafische vormgeving niet naar wens zijn dan kun je de order kosteloos annuleren. De aanbetaling a € 75,- wordt niet teruggestort.
Zit er garantie op het album?
Indien er fouten in de afwerking zijn ontstaan zoals fouten bij het binden of verlijmen dan dien je dit binnen 7 dagen schriftelijk te melden via info@trouwalbumonline.nl waarna je het album terug kunt sturen naar het opgegeven retouradres. Wij zullen de schade dan kosteloos herstellen. Schade als gevolg van onzorgvuldig omgaan met het trouwalbum (b.v. het album blootstellen aan water, laten vallen e.t.c.) kan niet worden gereclameerd.
Retourbeleid
Trouwalbumonline levert uitsluitend trouwalbums die op klant specifieke wensen geproduceerd worden en duidelijk op persoonlijke behoeften afgestemd zijn. Daarom is er geen wettelijk herroepingsrecht van toepassing. Trouwalbumonline geeft een advies waaraan de aangeleverde foto’s dienen te voldoen voor optimale afdrukkwaliteit en kan niet in gebreke worden gesteld als de aangeleverde foto’s van onvoldoende resolutie, onscherp of onjuist gecorrigeerd op belichting, kleur e.t.c. zijn.

Betaling

Wat zijn de betaalmogelijkheden?
Je kunt bij ons veilig betalen met Ideal.
Aanbetaling
Bij bestelling van een trouwalbum betaal je eerst alleen een bedrag aan van € 75,-. Nadat de vormgeving is gemaakt en de proeven hiervan door jou zijn goedgekeurd, ontvang je een factuur voor het resterende bedrag.

Foto’s

Waaraan moeten mijn foto's voldoen?
– De foto’s moeten voldoende scherp zijn.
– De foto’s dienen door uw fotograaf reeds geoptimaliseerd te zijn (gecorrigeerd op kleur, scherpte, contrast e.t.c.)
– De foto’s dienen hierbij minimaal 3 MB te zijn en in formaat JPG
– De beeldverhouding van de foto’s dient 1:1 (vierkant) of 3:2 of 4:3 te zijn.Dit is het standaard beeldformaat.

Twijfel je of de foto’s aan de kwaliteitseisen voldoen? Laat de foto’s dan gratis door ons controleren op resolutie en beeldverhouding.

Mijn foto's zijn door een amateurfotograaf gemaakt
Uiteraard kunnen ook semi professionele foto’s (b.v. gemaakt door een bevriende amateurfotograaf) verwerkt worden. Deze foto’s dienen echter nog wel geoptimaliseerd te worden. Optimaliseren door ons kost € 0,75 per foto. Uiteraard dienen de foto’s in de basis scherp te zijn. De belichting kunnen we deels digitaal corrigeren alsook de uitsnede, contrast e.t.c. Retoucheren (corrigeren huid, wegwerken storende elementen e.t.c.) valt niet onder optimalisatie.
Ik twijfel of mijn foto's van voldoende kwaliteit zijn
Stuur ons de selectie foto’s en wij controleren kosteloos of deze van voldoende resolutie en in de goede beeldverhouding zijn. Je dient zelf de foto’s te controleren op scherpte. De mate van scherpte wat voor de een acceptabel is, is voor de ander namelijk onacceptabel. Soms is een foto bijvoorbeeld emotioneel zo waardevol dat het minder erg is dat deze foto iets minder scherp is.
Omzetten foto's van kleur naar zwart/wit
Wij zetten, indien gewenst en dit mooi uitkomt in de opmaak, een aantal van de foto’s kosteloos om naar zwart/wit.
Mijn foto's zijn nog niet bewerkt
Wij kunnen de foto’s bewerken tegen een tarief van € 0,75 per foto. Uiteraard dienen de foto’s in de basis scherp te zijn. De belichting kunnen we deels digitaal corrigeren alsook de uitsnede, contrast e.t.c. Retoucheren (corrigeren huid, wegwerken storende elementen e.t.c.) valt niet onder optimalisatie. Voor het optimaliseren van beelden ontvangen we het liefste RAW bestanden maar mocht je deze niet hebben dan is bestandsformaat JPG ook goed.