Waaraan moeten mijn foto’s voldoen?

De foto’s dienen minimaal 3 MB zijn en in formaat JPG of JPEG. Het is belangrijk dat de beeldverhouding 3:2 of 4:3 is (dit is de standaard beeldverhouding) of vierkant. Zolang je niet zelf de foto’s bijgesneden hebt dan is de beeldverhouding meestal goed. Wij controleren de beeldverhouding kosteloos voor je.

De foto’s dienen genummerd te zijn in de chronologische volgorde van de trouwdag. Dit is belangrijk zodat we bij het vormgeven van het trouwalbum de juiste volgorde van het dagprogramma kunnen aanhouden. Meestal zijn de foto’s al genummerd door je fotograaf (99.JPG, 130.JPG, 180.JPG etc.). Is dit niet het geval dan kun je de foto’s handmatig hernoemen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de foto en kies “naam wijzigen”. Lukt dit niet of heb je vragen hierover neem dan contact op.

Let op: wij controleren kosteloos of de kwaliteit en beeldverhouding van de foto’s goed is. De foto’s worden niet gecontroleerd op scherpte. Wat voor een persoon een acceptabele scherpte is dat is voor een ander persoon wellicht niet het geval. Dit is heel persoonlijk en aan jou om te oordelen of je de foto’s goed genoeg vindt.

 

 

 

 

 

 

 

Veel gestelde vragen over dit onderwerp:

kwaliteit foto trouwalbum

Waar kan ik de bestandsgrootte van mijn foto vinden?

Ga met je muis in verkenner over de foto en er verschijnt een pop-up venster. Of klik met je rechtermuisknop op de foto en kies eigenschappen.

Hoe weet ik of de beeldverhouding van mijn foto goed is?

De standaard beeldverhouding van een camera is 3:2 of 4:3. Als je de foto’s niet bijgesneden hebt dan is de beeldverhouding gewoon goed. Bij twijfel controleren wij graag kosteloos de beeldverhouding voor je.

Hoe pas ik de bestandsnaam van een foto aan?

Ga in verkenner met je rechtermuisknop op een foto staan en kies “naam wijzigen”. Je kunt ook alle foto’s ineens hernoemen. Klik met je rechtermuisknop in verkenner in de map met foto’s en kies “sorteren op”, klik dan op “meer” en vink “genomen op” aan en bevestig met “ok”. Klik dan weer met je rechtermuisknop en kies “sorteren op” en “genomen op”. Selecteer dan alle foto’s met Ctrl + A en klik met je rechtermuisknop op de eerste foto en kies “naam wijzigen”. Alle foto’s worden nu oplopend genummerd.