opmaak trouwalbum

Opmaak trouwalbum

In het trouwalbum worden de trouwfoto’s op chronologische volgorde verwerkt.
Hierbij worden de foto’s per spread gecombineerd op sfeer en kleurtoon.
Voor een rustige uitstraling worden ongeveer 4-7 foto’s per spread verwerkt.
Met een spread wordt bedoeld 2 pagina’s naast elkaar. Soms maken we een iets drukkere spread met meer foto’s. Bijvoorbeeld met foto’s van de gasten tijdens de feestavond. Om sfeer te creëren verwerken we graag detailfoto’s (close-up ringen, bloemen, e.t.c) indien deze beschikbaar zijn. Standaard wordt het album opgemaakt met zachte kleuren, rechte lijnen en symmetrische vormen. Hierdoor krijgt de opmaak van het trouwalbum een rustige uitstraling. Heb je een voorkeur voor een zeer minimalistische opmaak of juist een speelsere opmaak, geef dit dan aan in het opmerkingenveld als je de order plaatst.

Specificaties opmaak

♥ professionele opmaak door vormgever
♥ elke opmaak is uniek
digitale proeven ter controle
1 gratis correctieronde
♥ betaal slechts € 75,- aan (restant na goedkeuring opmaak)
♥ tevens beeldbewerking van de foto’s mogelijk
100% tevredenheidsgarantie
gratis verzending
♥ klanten waarderen ons met een 9,5

Veel gestelde vragen over de opmaak van het trouwalbum.

Waar moeten mijn foto's aan voldoen?

– De foto’s moeten voldoende scherp zijn.
– De foto’s dienen genummerd te zijn op chronologische volgorde.
– De foto’s dienen reeds geoptimaliseerd te zijn (gecorrigeerd op kleur, scherpte, contrast e.t.c.). Wij kunnen ook de beelden bewerken voor € 0,75 per beeld.
– De foto’s dienen minimaal 3 MB te zijn, formaat JPG en kleurmodus RGB of sRBG
– De beeldverhouding van de foto’s dient 1:1 (vierkant) of 3:2 of 4:3 te zijn. Dit is de standaard beeldverhouding.

Mijn foto's zijn door een amateur fotograaf gemaakt. Kunnen deze beelden ook gebruikt worden?

Uiteraard kunnen ook semi professionele foto’s (b.v. gemaakt door een bevriende amateurfotograaf) verwerkt worden. Deze foto’s dienen echter nog wel geoptimaliseerd te worden. Wij kunnen deze foto’s bewerken voor € 0,75 per beeld of € 0,60 per beeld bij meer dan 100 beelden. Uiteraard dienen de foto’s in de basis scherp te zijn. De belichting kunnen we digitaal corrigeren alsook de uitsnede, contrast e.t.c. Retoucheren (corrigeren huid, wegwerken storende elementen e.t.c.) valt niet onder optimalisatie.

Hoe kan ik mijn foto's aanleveren?

De foto’s kun je aanleveren via wetransfer.com. WeTransfer is een online service waarmee je gratis bestanden tot 2GB kan versturen.

Let op dat de foto’s genummerd zijn op chronologische volgorde.

 

Wat is de stijl van de opmaak?

Het album wordt opgemaakt in een grafisch programma waarmee o.a. ook magazines worden opgemaakt. Hierdoor ziet de vormgeving er professioneel uit. We werken standaard met rechte lijnen en symmetrische vormen om de opmaak een rustige uitstraling te geven. Tevens gebruiken we overwegend zachte kleuren (bij zwart/wit foto’s worden wel donkere achtergronden gebruikt) en verwerken we graag detailfoto’s (zoals een close-up van de ringen of bloemen) als transparante achtergrond. Zie voorbeelden van de opmaak op deze pagina. Heb je wensen voor een zeer minimalistische stijl van vormgeving (2-5 foto’s per spread, weinig kleurgebruik, geen lijnen, kaders e.t.c.) of juist een speelse opmaak (organische vormen, veel kleur, wat drukkere spreads) geef dit dan aan in het opmerkingenveld als je de order plaatst.

Wat als de opmaak niet naar mijn verwachting is?

Van de vormgeving ontvang je lage resolutie proeven ter controle. Als de opmaak niet geheel naar wens is dan kun je tijdens de gratis correctieronde (de eerste ronde is gratis) wijzigingen doorgeven. Stuur deze wijzigingen per mail en vermeld per pagina wat je gewijzigd wilt hebben. Mocht je geen gebruik willen maken van de correctieronde dan kun je de order kosteloos annuleren. De aanbetaling wordt echter niet terug gestort en dient als vergoeding voor de reeds gemaakte vormgeving. De hoge resolutie bestanden van de opmaak worden niet verstrekt.

Ik twijfel of mijn foto's van voldoende kwaliteit zijn.

Stuur ons de selectie foto’s en wij controleren kosteloos of deze van voldoende resolutie en in de goede beeldverhouding zijn. Je dient zelf de foto’s te controleren op scherpte. De mate van scherpte wat voor de een acceptabel is, is voor de ander namelijk onacceptabel. Soms is een foto bijvoorbeeld emotioneel zo waardevol dat het minder erg is dat deze foto iets minder scherp is.

Mijn foto's zijn nog niet bewerkt.

We kunnen de foto’s bewerken tegen een tarief van € 0,75 per foto of € 0,60 per foto bij meer dan 100 beelden. Uiteraard dienen de foto’s in de basis scherp te zijn. De belichting kunnen we deels digitaal corrigeren alsook de uitsnede, contrast e.t.c. Retoucheren (corrigeren huid, wegwerken storende elementen e.t.c.) valt niet onder optimalisatie. Voor het optimaliseren van beelden ontvangen we het liefst RAW bestanden maar mocht je deze niet hebben dan is bestandsformaat JPG ook goed.