Veel gestelde vragen

 Tel: +31 641372096

 Frankenlaan 2
3956 GD Leersum

 Verzending naar NL & BE

 7 dagen pw support

Algemene informatie

Wat is de levertijd van het album?

Na jouw goedkeuring op de digitale proeven en ontvangst van het resterende bedrag wordt het trouwalbum in productie genomen. Het trouwalbum wordt met grote zorg geproduceerd, door de boekbinder met de hand genaaid gebonden en zorgvuldig gecontroleerd. Dit proces duurt ongeveer 4 weken.

Hoe kan ik betalen?

Nederlandse gebruikers kunnen betalen via iDEAL.
Belgische gebruikers kunnen betalen met Mr Cash

Wat zijn de verzendkosten?

Het album wordt gratis verzonden binnen Nederland via DHL en is verzekerd tot € 500,- in geval van schade of verlies. Belgische klanten betalen € 12,50 aan verzendkosten.

Hoe snel ontvang ik de proeven van de opmaak??

Na ontvangst van je selectie foto’s zullen we binnen 1 a 1,5 week de vormgeving maken. Hiervan ontvang je digitale proeven ter controle.

Hoe kan ik betalen?

Nederlandse gebruikers kunnen betalen via iDEAL.
Belgische gebruikers kunnen betalen met Mr Cash

Hoe werkt de aanbetaling?

Nadat je een trouwalbum hebt gekozen in de shop hoef je slechts een aanbetaling van € 75,- te doen. Pas nadat de vormgeving is gemaakt en deze naar wens is dan ontvang je een betaal link voor het resterende bedrag.

Hoe werkt de tevredenheidsgarantie?

Mocht de vormgeving van het trouwalbum niet helemaal naar wens zijn dan kun je kosteloos correcties doorgeven (1 gratis correctieronde). Wil je dit niet dan kun je de order annuleren. Het resterende bedrag hoeft dan niet meer te worden voldaan (de aanbetaling geldt als vergoeding voor de opmaak).

Zit er garantie op het album?

Indien er fouten in de afwerking zijn ontstaan zoals fouten bij het binden of verlijmen dan dien je dit binnen 7 dagen schriftelijk te melden via info@trouwalbumonline.nl waarna je het album terug kunt sturen naar het opgegeven retouradres. Wij zullen de schade dan kosteloos herstellen. Schade als gevolg van onzorgvuldig omgaan met het trouwalbum (b.v. het album blootstellen aan water, laten vallen e.t.c.) kan niet worden gereclameerd.

Wat is het retourbeleid?

Trouwalbumonline levert uitsluitend trouwalbums die op klant specifieke wensen geproduceerd worden en duidelijk op persoonlijke behoeften afgestemd zijn. Daarom is er geen wettelijk herroepingsrecht van toepassing. Trouwalbumonline geeft een advies waaraan de aangeleverde foto’s dienen te voldoen voor optimale afdrukkwaliteit en kan niet in gebreke worden gesteld als de aangeleverde foto’s van onvoldoende resolutie, onscherp of onjuist gecorrigeerd op belichting, kleur e.t.c. zijn.

Kan ik een bestelling annuleren?

Je kunt de bestelling kosteloos annuleren zolang je de foto’s nog niet naar ons verzonden hebt. De aanbetaling van € 75,- zullen wij dan terugstorten. Nadat wij de foto’s hebben ontvangen gaan we met de vormgeving aan de slag. Je kunt hierna de order nog wel annuleren echter de aanbetaling wordt dan niet teruggestort.

Waaraan moeten mijn foto's voldoen?

– De foto’s moeten voldoende scherp zijn
– De foto’s dienen geoptimaliseerd te zijn (gecorrigeerd op kleur, scherpte, contrast)
– De foto’s dienen minimaal 3 MB te zijn en in formaat JPG
– De foto’s dienen op chronologische volgorde genummerd te zijn
– De beeldverhouding van de foto’s dient 1:1 (vierkant) of 3:2 of 4:3 te zijn. Dit is het standaard beeldformaat

Twijfel je of de foto’s aan de kwaliteitseisen voldoen? Laat je foto’s dan kosteloos door ons controleren op resolutie en beeldverhouding.

Kan ik ook foto's welke gemaakt zijn door een amateurfotograaf aanleveren?

Uiteraard kunnen ook semi professionele foto’s (b.v. gemaakt door een bevriende amateurfotograaf) verwerkt worden. Deze foto’s dienen echter nog wel geoptimaliseerd te worden. Optimaliseren door ons kost € 0,75 per foto (en € 0,60 bij meer dan 100 foto’s). Uiteraard dienen de foto’s in de basis scherp te zijn. De belichting kunnen we deels digitaal corrigeren alsook de uitsnede, contrast e.t.c. Retoucheren (corrigeren huid, wegwerken storende elementen e.t.c.) valt niet onder optimalisatie.

Ik twijfel of mijn foto's van voldoende kwaliteit zijn

Stuur ons de selectie foto’s en wij controleren kosteloos of deze van voldoende resolutie en in de goede beeldverhouding zijn. Je dient zelf de foto’s te controleren op scherpte. De mate van scherpte wat voor de een acceptabel is, is voor de ander namelijk onacceptabel. Soms is een foto bijvoorbeeld emotioneel zo waardevol dat het minder erg is dat deze foto iets minder scherp is.

Mijn foto's zijn nog niet bewerkt

Wij kunnen de foto’s bewerken tegen een tarief van € 0,75 per foto (en € 0,60 bij meer dan 100 foto’s). Uiteraard dienen de foto’s in de basis scherp te zijn. De belichting kunnen we deels digitaal corrigeren alsook de uitsnede, contrast e.t.c. Retoucheren (corrigeren huid, wegwerken storende elementen e.t.c.) valt niet onder optimalisatie. Voor het optimaliseren van beelden ontvangen we het liefste RAW bestanden maar mocht je deze niet hebben dan is bestandsformaat JPG ook goed.

Hoe lever ik mijn foto's aan?

Nadat je de bestelling geplaatst hebt kun je de selectie foto’s naar ons sturen via wetransfer.com