Hoe selecteer je de foto’s voor het album?

Het trouwalbum is een storytelling verslag van je trouwdag. Op elke spread (een spread is 2 pagina’s naast elkaar) is een moment van de trouwdag weergegeven. De opbouw van een album kan bijvoorbeeld zijn: 1e spread (pagina 1-2) visagie/gereedmaken bruid, 2e spread aankomst bruidegom/ ophalen bruid, 3e, 4e, 5e, 6e en 7e spread fotoreportage op locatie, 8e spread aankomst bij trouwlocatie, 9e spread huwelijksvoltrekking, 10e spread het officiële gedeelte van de huwelijksvoltrekking (ja-woord, ringwisseling en kus), 11e spread tekenen van de trouwakte door bruidspaar en getuigen, 12e spread groepsfoto’s.

Tip: vind je het lastig om de selectie foto’s te maken? Groepeer dan de foto’s op onderdeel van de trouwdag (bijvoorbeeld: gereedmaken bruid, fotoshoot, ceremonie etc.). Een handig hulpmiddel hiervoor is het maken van mapjes op de computer waarin je de foto’s per situatie plaatst. 1 mapje staat voor 1 spread (= 2 pagina’s). Bij een album van 24 pagina’s dienen jullie dus 12 mapjes te maken.

Selecteer ook wat close-up foto’s van bijvoorbeeld de ringen, het boeket of details van de trouwjurk. Deze worden gebruikt om het album sfeer te geven.

Veel gestelde vragen over dit onderwerp:

foto's trouwalbum

Hoeveel foto's kunnen er in een trouwalbum verwerkt worden?

24 pagina’s – 55 foto’s

30 pagina’s – 85 foto’s

40 pagina’s – 120 foto’s

50 pagina’s – 150 foto’s

Hoe lever ik de foto's aan?

Informatie hierover vind je hier